Tort racoritor cu portocale | Reteta simpla fara coacere

Tort racoritor cu portocale | Reteta simpla fara coacere

Dragile mele,

Iata-ne si in anul 2018! Astazi vreau sa impartasesc cu voi o reteta de tort foarte simpla. Tortul cu portocale l-am pregatit chiar de Revelion si m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta reteta pentru ca este delicios si cred ca il poate face oricine. Spun acest lucru pentru ca eu nu fac deserturi foarte des si chiar am avut cateva incercari esuate, dar acest tort a iesit perfect.

Tort fara coacere

Tort cu portocale

tort usor fara coacere
INGREDIENTE:

4-5-6 portocale (eu am folosit 5 portocale mici)

500 gr. piscoturi

600 ml. frisca

6 oua

300-400 ml. lapte

300-400 gr. zahar

6 lingurite gelatina

CREMA
  1. Gelatina se inmoaie in 200 ml apa (un pahar)
  2. Galbenusurile + zaharul + laptele caldut + gelatina se amesteca si se fac la Bain-Marie pana se ingroasa ca o ciulama subtire
  3. Intre timp se rade coaja de la 2-3 portocale (puteti inlocui cu esenta de portocale)
  4. Se curata portocale si se taie rondele subtiri
  5. Cand s-a racit crema se adauga frisca batuta, 2 pliculete de zahar vanilat si coaja rasa de la portocale (sau esenta)
MONTAREA

Se aseaza rondelele de portocale pe lateral si pe fundul cratitei. Se pune un strat de crema, un strat de piscoturi (inmuiate rapid in lapte sau suc de portocale) si tot asta pana la umplerea cratitei.

Am lasat tortul la rece peste noapte, apoi am rasturnat cratita si gata tortul! A iesit un tort foarte mare, asa ca daca doriti sa faceti unul mai mic, puteti injumatati ingredientele, asa cum voi face si eu pe viitor.

Sper sa va fie utila aceasta reteta si daca o veti face si voi, m-as bucura sa-mi aratati si mie rezultatul sau sa imi spuneti cum vi se pare. Va pup cu drag, Natalia.

 

 

17 thoughts on “Tort racoritor cu portocale | Reteta simpla fara coacere

  1. Ador retetele simple fara coacere, tocmai de aceea fac foarte des tiramisu, si aceasta este o reteta interesanta, o voi incerca si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top
%d blogeri au apreciat: