Tort cu fructe exotice fără coacere

Tort cu fructe exotice fără coacere

Am revenit cu o nouă rețetă, cu un preparat dulce de această dată, așa cum v-am promis. Tortul cu fructe este un update la tortul răcoritor cu portocale, o rețetă foarte iubită de toată lumea și unul dintre cele mai citite articole.

Am adaptat tortul cu portocale pentru o altă ocazie, am înjumătățit ingredientele și a ieșit ceva mult mai pe gustul nostru și mai mic bineînțeles, însă fiind o perioadă în care nu am putut avea invitați, a fost de ajuns pentru noi. Eu ador acest tort și a primit multe laude de fiecare dată.

Avantajul acestui tort este că îl puteți adapta și voi după preferințe. Puteți folosi fructele preferate.

Tort cu fructe exotice

Ingrediente si mod de preparare

  • 2 portocale
  • 250 g pișcoturi
  • 300 ml frișcă
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte
  • 150-200 g zahăr
  • 3 lingurițe gelatină
  • o cutie de compot de fructe exotice
  • 1 kiwi
CREMA
  1. Gelatina se înmoaie în 100 ml apă
  2. Gălbenușurile + zahărul + laptele călduț + gelatina se amestecă și se fac la Bain-Marie până se îngroașă că o ciulama subțire
  3. Se curăță portocalele și se taie rondele subțiri
  4. Când s-a răcit crema se adaugă frișca bătută și 2 pliculețe de zahăr vanilat
MONTAREA

Se așază rondelele de portocale pe lateralul cratiței. Compotul de fructe exotice și bucățele de kiwi se așază pe fundul cratiței. Se pune un strat de cremă, un strat de pișcoturi (înmuiate rapid în lapte, suc de portocale sau chiar cacao cu lapte / Nesquik) și tot asta până la umplerea cratiței. Eu am folosit o cratiță de max 2,7 l și a fost perfectă.

Am lăsat tortul la rece peste noapte, apoi am răsturnat cratița și gata tortul! A ieșit un tort delicios și foarte frumos. Pe margine am pus topping de caramel.

Sper să vă placă și această rețetă ca și rețeta de tort cu portocale. Nu uitați să-mi dați de știre dacă preparați acest tort. De abia aștept părerile voastre. Pe curand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top
%d blogeri au apreciat: