Beauty & more, Reviews

Top 3 rujuri preferate rezistente intreaga zi

|RO|Top 3 rujuri preferate rezistente intreaga zi   |EN| Top 3 favorites lipsticks resist the whole day

|RO| Dragile mele, stiati ca…

Istoria rujului începe acum aproximativ 5000 de ani și a luat naștere în anticul oraș Ur, lângă Babylon. În acele vremuri, pietrele semiprețioase erau zdrobite și unse pe buze, drept ruj.

Prin anii 60 i.Hr. documentele istorice o indica pe Cleopatra ca fiind una dintre primele femei faimoase ale carei buze erau colorate artificial. Egiptencele foloseau o vopsea tip henna facuta din plante pentru asta iar, pentru o vreme, au folosit si un amestec de iod si brom care insa avea efecte negative asupra sanatatii fiind cunoscut si sub numele de “sarutul mortii”.

Rujul şi-a recâştigat însă popularitatea, pe la mijlocul anilor 1500. Revenirea sa i se datorează reginei Elisabeta I, care, pentru că  folosea o pudra de faţă palidă, avea nevoie de un contrast puternic, şi a ales să-şi coloreze buzele cu o nuanţă de un roşu aprins. Rujul folosit de regină era produs din ceară de albine şi flori roşii uscate şi mărunţite.

Rujul are o istorie foarte interesanta iar astazi este unul dintre produsele de infrumusetare nelipsit din poseta oricarei femei si cred eu, cel mai utilizat dintre produsele pentru machiaj.

Desi am foarte multe rujuri de diferite nuante, in aceasta perioada ador rujul rosu, rujurile rezistente la transfer, rujurile care nu necesita reaplicare dupa 2-3 ore si mai ales rujurile mate, asadar haideti sa va povestesc despre topul celor 3 rujuri cele mai utilizate de mine si preferatele mele de pana acum.

1.Ruj lichid mat nuanta crazy de la Melkior (12710)

 

Melkior #mattestain

Rujul de la Melkior este preferatul meu, atat nuanta ,,crazy” care este de un rosu fermecator si intens, cat si formula pe care o are, textura mata, faptul ca nu il simt pe buze, nu imi usuca buzele. Pretul lui este de 49,90 pe site, dar daca urmariti reducerile il puteti cumpara si la un pret mai mic, mai ales ca Melkior vine foarte des cu oferte.

Se mentine pe buze intreaga zi ce as mai putea sa cer de la un ruj?

2.Ruj de buze lichid mat Rimmel London Stay Matte nuanta 810 Plum this show

 

Stay Matte Rimmel

Rujul mat de la Rimmel London este un alt ruj pe care l-am purtat foarte mult si este pe locul doi dupa Melkior. De ce? Pentru ca imi place mai mult formula celui de la Melkior, in schimb si acesta este un ruj care se mentine pe buze intreaga zi, este rezistent la apa, are textura mata, este usor de purtat si la fel ca si celalalt, nu imi usuca buzele. Acesta are in compozitie ulei de cocos si vitamina E.

Rujul de buze lichid mat Rimmel London Stay Matte il puteti gasi in magazine, marketuri, DM, dar eu l-am cumparat online. Pretul lui este in jur de 22 lei, depinde ce reduceri gasiti pe site-uri.

3.MAXFACTOR LIPFINITY ruj rezistent 24h nuanta glowing 016

 

Max Factor ruj rezistent

Rujul de la Max Factor este primul ruj atat de rezistent pe care l-am descoperit si il folosesc de vreo 2 ani. Tot din aceasta gama mai am o nuanta de roz, dar despre aceea vorbim cu alta ocazie, caci nu este o nuanta preferata momentan, fiind o nuanta stralucitoare de vara. Dupa cum spuneam,rujul acesta rezista pe buze intreaga zi si nuanta ,,glowing” este una pe care o poti purta oricand, oriunde.

Rujul Max Factor Lipfinity vine in pachet cu un ruj rezistent si un balsam de buze. Se aplica rujul iar in 60 de secunde se usuca si se aplica balsamul care este foarte hidratant si poate fi folosit si fara ruj, in schimb rujul trebuie utilizat in combinatie cu balsamul, altfel se simte senzatie de uscaciune pe buze.

Il lasasem deoparte pentru ca am tot purtat cele doua rujuri de mai sus pana l-am descoperit din nou printre rujurile mele si intamplator am descoperit cat de bine se potriveste cu creionul de buze de la Essence ,,soft contouring” in nuanta 09 ,,going steady”. Apropo de creion, costa pana in 9 lei si aceasta nuanta este superba. Cand l-am cumparat nu mi s-a parut cine stie ce, insa a ajuns sa fie printre produsele cosmetice preferate.

Rujul de la Max Factor il gasiti in DM, magazinele online, iar pretul variaza in functie de ofertele fiecarui magazin. Eu l-am cumparat din DM, iar creionul din Auchan.

 

|EN| My dear, you know …

The history of the lipstick begins about 5000 years ago and was born in the ancient Ur town near Babylon. In those times, the semiprecious stones were crushed and rubbed on lips, like a lipstick.

Through the 60 BC historical documents point to Cleopatra as one of the first famous women whose lips were artificially colored. The Egyptians used a henna paint made from plants for this, and for a while they also used a mixture of iodine and bromine, but which had a negative effect on health, also known as the kiss of death.

The ruby ​​regained its popularity in the mid-1500s. Its return is due to Queen Elizabeth I, who, because she was using a pale face, needed a strong contrast, and chose to color her lips a hue of bright red. The quilt used by the queen was made from beeswax and dried reddish red flowers.

Lipstick has a very interesting history and today is one of the most beautiful beauty products of any woman and I think, the most used makeup products.

Although I have a lot of lipsticks of different nuances, during this time I love red lipstick, transfer-resistant lipsticks, lipsticks that do not require reapplication after 2-3 hours and especially matte lipsticks, so let me tell you about the top 3 most popular lipsticks by myself and my favorites so far.

1.Ruj Liquid Matte Crazy Matt from Melkior (12710)

Melkior lipstick is my favorite, both crazy, which is a charming and intense red, as well as the formula it has, the matte texture, the fact that it does not feel it on my lips, it does not dry my lips. Its price is 49.90 per site, but if you follow the cuts you can buy it at a lower price, especially as Melkior comes with deals very often.

Does the lip keep the whole day I could ask from a lipstick?

2.Lipstick Lipstick Rimmel London Stay Matte Shade 810 Plum this show

Lipstick from Rimmel London is another lipstick I wore a lot and is second to Melkior. Why? Because I like the Melkior formula more, instead it is a lipstick that keeps on the lip all day, it is waterproof, it has a matte texture, it’s easy to wear and the other one does not dry me lips. It contains coconut oil and vitamin E.

Lipstick Lipstick Rimmel London Stay Matte you can find it in stores, DM markets, but I bought it online. Its price is around 22 lei, depending on the discounts you find on the sites.

3.MAXFACTOR LIPFINITY ruby ​​resistant 24h nuance glowing 016

Max Factor lipstick is the first soot that I have discovered and I have been using it for about 2 years. Also from this range I have a pink shade, but that’s what we are talking about on another occasion, because it is not a favorite hint at the moment, being a shining summer shade. As I said, this lipstick lasts for the entire day and the glowing tone is one you can wear anytime, anywhere.

Max Factor Lipfinity Lips comes in a package with a durable lipstick and lip balm. Apply the lipstick and in 60 seconds dry and apply the balm which is very moisturizing and can be used without lipstick, instead the lipstick should be used in combination with the balm, otherwise it feels a dryness on the lips.

I left it aside because I still wore the two lipsticks above until I discovered it again among my lipsticks and I accidentally discovered how well it fits with Essence ‘soft contouring’ lip pencil in Shade 09, , going steady ”. By pencil, it costs up to 9 lei and this shade is gorgeous. When I bought it I did not seem to know what, but it became one of my favorite cosmetics.

The Max Factor lipstick is found in DM, online stores, and the price varies depending on the offer of each store. I bought it from DM, and the Auchan pencil.

 

39 de comentarii

 1. Foarte dragute rujurile 🙂 pe cele de la Melkior le-am incercat si eu dar nu pe cel roșu:) cred ca o sa il cumpăr si pe acesta! 🙂

 2. Trebuie sa le incerc si eu pe cele de la Melkior! Super recenzie!

 3. Imi poti recomanda niste nuante nude care sa reziste mult si sa fie de impact? In perioada asta a anului, cand tenul meu bate spre alb, nuantele puternice nu mi se prea potrivesc…

  1. Eu ti-as recomanda nuanta SERENE de la Melkior din aceasi gama cu cel pe care il am eu. Stiu sigur ca este bun si se mentine. Este din gama care a aparut recent. Altele pe care le am si eu pe lista de cumparaturi pentru ca am primit recomandari bune ar fi cele de la Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick care rezista f bine si au o gramada de nuante nude. Unul mai scump ar fi Kate Von D, are cateva nuante de nude superbe.

 4. Acum câteva zile mi-am aranjat rujurile şi am încercat să pun la-ndemână rujurile pe care vreau să le port iarna asta. Printre acestea sunt nuanţe de nude şi de roşu. Se pare că avem gusturi asemănătoare 🙂
  Rujul roşu mi se pare cel mai frumos iarna.

  1. Ma bucur:) ruj rosu sau nude si unghii rosii sau nude,nu? sau lac.

 5. Rujul de la Rimmel mi se pare foarte potrivit pentru anotimpul rece! 💖

 6. Rujul de la Rimmel imi place si mie foarte mult si e chiar rezistent 😊

 7. Irina spune:

  Foarte frumoase nuanțele. Și eu îl am pe cel de la Melkior in aceeași nuanță, dar nu mă înțeleg cu el.

  1. Ce pacat:) mai da-i o sansa.

 8. oana spune:

  Cele de la Melkior imi plac si mie mult 🙂

 9. Eu folosesc predominant nuante de roz, asa ca m-ai convins cu MaxFactor Glowing, pretul e wow, doar 9 ron. O sa-l cumpar cu siguranta!

  1. Eu mai am unul la fel doar ca are doua capete si e roz. Nu l-am inclus in articol pentru ca nu il port iarna, dar este foarte frumos. Pretul ls glowing, cele doua in pachet este in jur de 50 lei iar cel cu doua capete este undeva la 25-30 lei. Pe elefant au multe nuante si in DM.

 10. Nuanțele sunt minunate, atât de perfecte pentru Sărbătorile de iarnă. Mersi mult pentru recomandări.

  1. Cu placere draga mea. :*

 11. Rujul mat lichid de la Melkior il recomand si eu, dar recomand si rujurile normale de la Guerlain, chiar daca nu scrie ca sunt rezistente, rezista pe buze pana la 12-14 ore.

  1. Am doar un ruj de la Guerlain, un rosu clasic dar nu prea l-am purtat incat sa ii vad rezistenta, mi se pare ca nuanta nu prea mi se potriveste, in schimb imi place cat de fin e pe buze.

 12. Cele de la Melkior mi se par si mie super bune! Am incercat si o nuanta de la Rimmel, din gama asta, dar mi s-a parut ca usuca mai mult buzele.

  1. Da Loredana am observat si eu ca formula este total diferita, dar ambele imi plac, oricum si pretul difera si fiecare in functie de pret, sunt perfecte:)te pup

 13. Rujuri de la Melkior am si eu si sunt super incantata de ele.

 14. Am si eu doua rujuri de la Melkior si le ador !!!

 15. Eu n-am gasit inca rujul care sa-mi reziste nici macar o jumatate de zi, asa ca am tras concluzia ca vreau eu prea mult de la ele. Varianta mea cuprinde cate o strecurare din cand in cand la toaleta si retusarea buzelor.

  1. Folosesc si eu variante de genul si nu ma deranjeaza asa tare:)

 16. Eu am unul de la Nyx, l-am dat jos cu detergent de vase…nu mai scapam de el :))

  1. Wow! sa-mi spui si mie care este. 🙂

 17. Dintre toate eu am folosit doar Matte Stain si sustin tot ce ai spus despre el. Ma impac tare bine cu el si este potrivit pentru mine

 18. Foarte frumoase nuante ai aici! Mie imi place mult de tot nuanta de la Melkior! 😉

 19. Daniela Oţet spune:

  Multumim pentru articol! Mie Mi-ar plăcea acea nuanța de rosu aprins

 20. Rujurile Melkior sunt preferatele mele! <3

 21. Primele doua nuante sunt fix pe plaul meu!

 22. Toate nuantele sunt frumoase! Sa le porti in continuare cu drag ^_^

 23. Foarte misto rujurile prezentate, le am/avut si eu pe toate, insa primele 2 mi se par cele mai faine pentru ca au o aplicare si o textura mult mai usora pe bunze.
  Super review! 👍🏼😄

 24. Imi plac alegerile tale. Nu am folosit decat Melkior pana-n prezent, dar am retinut si restul produselor propuse pentru ca imi doresc cat mai multe rujuri de acest gen

 25. Eu folosesc doar de la Melkior, dar m-ai facut curioasa si de celelalte doua.

 26. Trebuie sa le incerci si pe cele de la Astor! Sunt foarte rezistente si nu usuca buzele.

 27. intr-adevar sunt niste nunate superbe

 28. […] trecut in luna decembrie (**vezi aici**) va vorbeam despre nuanta ,,crazy” din aceeasi gama, a fost favoritul meu din anotimpul rece […]

 29. […] despre el de foarte multe ori, este vorba despre rujul de la Melkior din gama Matte Stein si gasiti aici un articol cu topul celor 3 rujuri rezistente folosite de mine pana acum, caci sunt intr-o continua […]

 30. […] ceva timp am facut un top 3 rujuri favorite si rezistente din acea perioada pe care il gasiti AICI si inca le iubesc dar acum prefer nuante de nude, mov, roz, mai deschise si oricum cele despre care […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: