Budincă cu brânză și stafide și langoși cu ingrediente proaspete de la țară

Budincă cu brânză și stafide și langoși cu ingrediente proaspete de la țară

Buna ziua, dragi prieteni! Daca ați intrat să citiți acest articol înseamnă că aveți poftă de ceva bun. Vă aduceți aminte de copilărie, când bunica vă întâmpina cu gogoși calde sau de mama care vă făcea macaroane cu brânză? Ei bine, acolo mă duc pe mine cu gândul aceste preparate, la gustul copilăriei. Budinca cu brânză și stafide este parfumată și gustoasă iar langosii sunt fracezi și îi puteți personaliza după gustul vostru.

Budincă cu brânză proaspata și stafide

Budinca cu branza si stafide

Aceasta este o rețetă pe care o aveam în sertar de ceva timp și eram sigură că este exact pe gustul meu, însă a ieșit mai bună decât mă așteptam. Este o rețetă simpla și rapidă, pentru care aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 gr brânză de vaci
  • 3 linguri de griș
  • 3 ouă
  • 200 gr zahăr pudră
  • O lingură de unt
  • Un praf de sare

Am pus stafidele în apă călduță înainte de toate și am mixat zahărul cu brânză. Am separat ouăle. Gălbenușurile le-am pus peste brânză, am amestecat bine, apoi am pus grișul și am amestecat din nou. Am bătut albușurile spumă cu un praf de sare și am adăugat stafidele în compoziția cu brânză. Am uns tava cu unt (cel mai bun unt este cel de la Băcănia Tei) și am pus spuma de albuș peste amestecul cu brânză, apoi am amestecat ușor și am turnat compoziția în vasul de copt. Am nivelat budinca și am lăsat-o la cuptor cam 30 de minute. Depinde de cuptor timpul de coacere, așa că după 20 de minute verificați și dacă este rumenita, o scoateți din cuptor.

Pentru această rețetă am folosit brânză de vaci proaspătă și gustoasa, ouă cu gălbenuș galben, grase și frumoase și unt de la Băcănia Tei, acolo unde găsiți fructe și legume de sezon, carne de la țară, mezeluri naturale, lactate, brânzeturi și alte produse proaspete cu gust, provenite direct de la producătorii locali.

produse proaspete de la Bacania Tei

Băcănia Tei mi-a adus pachetul la ușă, livrează doar în București și Ilfov produse proaspete, iar în restul țării expediază (deocamdată) doar produse neperisabile. Vă spun sincer că unt atât de bun și smântână așa de cremoasă și gustoasă nu am mai mâncat de câțiva ani.

Brânza și ouăle de Mihăilești provin de la Ferma Ivașcu. Untul NUCET cu gust deosebit este făcut după o rețetă de la Mănăstirea Nucet, preparat in fabrica Nucet din localitatea…V-ați prins, Nucet. Sună foarte bine.

Langoși fragezi cu smântână gustoasă de țară

Langosi cu smantana de la tara

Aluatul pentru langosi este unul clasic, cu faină, lapte, ulei, zahăr, un praf de sare și drojdie proaspătă. Vă invit să urmăriți clipul de mai jos. Vă arăt cum am făcut cele două preparate și am dat mai multe detalii despre aluat.

Aluatul pentru langosi se prepară rapid și este unul simplu, însă cu smântână de Mihăilești deasupra, am redescoperit gustul copilăriei. Am mâncat cu poftă cu toții. Noi am crescut copiii așa cum am crescut și noi, cu mâncare gustoasă, cu produse proaspete de țară, uneori de la familie, alteori de la producătorii locali. Suntem învățați cu mancare cu gust gătită cu carne de la tara și consider că mi-am crescut cât se poate de sănătos copiii. Este adevărat că produsele de la țară sunt mai scumpe, însă pe lângă faptul că sunt gustoase, sunt sănătoase, iar sănătatea este pe primul loc.

Am lăsat ceva pe final, siropul de căpșuni ,,mica Ilinca” pe care l-am luat pentru copii. Siropul este dulce cu gust natural, nu conține conservanți, iar cei mici au fost foarte încântați. Pe Băcănia Tei găsiți și băuturi, iar sub fiecare produs găsiți poveștile producătorilor romani. Găsiți povești romananesti, emoționante în care ne regăsim sau ne amintesc de momente petrecute cu bunicii, cum este cea de mai jos.

Așa începe poveste Ilincai:

Totul a pornit de la o joacă de copil, în 1983, când tataia Gheorghe, pădurar în munții Nemira, mă lua cu el la pădure și mă punea să culeg fructe din “INIMA NATURII”, așa cum o numea el.

M-aș bucura să îmi spuneți daca ați făcut aceste preparate, daca vi se par interesante alegerile mele, însă țineți cont de faptul că dacă doriți să obțineți gustul copilăriei, musai să folosit ingrediente proaspete și naturale.

Vă mulțumesc pentru vizită!

Articol scris pentru SuperBlog 2020, ediția de toamnă.

One thought on “Budincă cu brânză și stafide și langoși cu ingrediente proaspete de la țară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top
%d blogeri au apreciat: